Julie Vanloo: “Ik kreeg een telefoontje van Tony Parker”

Julie Vanloo © VDB
Redactie KW

Julie Vanloo (24) is terug in het land voor de EK-kwalificatiewedstrijden van de Belgian Cats. De immer vrolijke Oostendse topspeelster kijkt vol vertrouwen vooruit naar wat het jaar 2018 haar allemaal nog zal brengen.

Julie Vanloo zocht in het tussenseizoen een nieuwe club en vond die in Turkije, maar midden het seizoen ruilde ze het Turkse basketbal in voor een nieuw avontuur in het Franse Lyon. En dat heeft ze zich nog geen seconde beklaagd. “De overstap is me heel goed bevallen”, klinkt het bij Vanloo. “Ik ben super gelukkig dat ik die keuze heb gemaakt. Lyon is een enorme stap vooruit in vergelijking met mijn Turkse club. Lyon heeft heel veel ambitie, terwijl ik in Turkije bij een degradatieploeg speelde. Tony Parker belde me op en was enorm enthousiast over mijn speelstijl. Als zo iemand naar je belt, twijfel je gewoon niet.”

“Tony Parker was enorm enthousiast over mijn stijl”

De hoofdreden waarom Vanloo in het land is, is omdat er komende woensdag een EK-kwalificatieduel in Kortrijk tegen Zwitserland gespeeld wordt. De Belgian Cats, dit keer zonder de geblesseerde Ann Wauters, maar wel met Kyara Linskens en Billie Massey uit de kustregio, trekken ook naar Tsjechië. “We moeten twee op twee halen. Tsjechië wordt niet gemakkelijk, dat is de moeilijkste trip uit onze poule. Als we daar weten te winnen, dan zijn we zo goed als zeker van een plaatsje op het volgende EK. We staan dus voor twee heel belangrijke wedstrijden en hopelijk weten we die beide tot een goed einde te brengen.”

“Spanje is favoriet op het WK voor groepswinst”

Deze week werd er ook geloot voor het WK dat in september in het Spaanse Tenerife plaatsvindt. De Belgian Cats lootten gastland Spanje, Puerto Rico en Japan. Een loting waarop verdeeld gereageerd werd, maar Vanloo ligt daar nu nog totaal niet wakker van. “Dit WK wordt sowieso het hoogtepunt van mijn nog prille carrière”, aldus Vanloo. “Wat een ervaring moet dit worden. Ik kan niet wachten tot het zover zal zijn. We hopen ook om ons dit jaar voor het volgende EK te plaatsen. Wat er in Tenerife mogelijk is, is heel moeilijk te zeggen. Spanje zal wel de favoriet voor de groepswinst zijn, maar ik denk dat we vorig jaar op het EK getoond hebben dat we tot heel veel in staat zijn. Bovendien zitten we met een nog heel jong team. Er staat ons nog een mooie toekomst te wachten met de Belgian Cats.” (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier