Jordy Lefevre combineert teams bij BC Kortrijk Sport: “Systemen aanleren”

Jordy Lefevre. © KDS
Redactie KW

Als nieuwkomer was het voor Jordy Lefevre (20) wat wennen bij BC Kortrijk Sport, zowel bij de nationale juniores als bij de Two in tweede landelijke. Stilaan groeit hij naar het niveau dat hij met Wevelgem haalde.

Jordy, die het derde jaar LO en bewegingsrecreatie afwerkt in Gent, startte met basket in Wervik en op zijn twaalfde trok hij naar Melco Ieper. “Toen ik 18 werd, maakte ik de overstap naar Holstra Wevelgem“, zegt hij. “Daar speelde ik twee jaar. Eind vorig seizoen was er interesse van zes verschillende clubs, maar ik koos voor Kortrijk Sport. Aanvankelijk was het aanpassen en de nieuwe systemen aanleren. Daardoor was het moeilijk om het niveau van vorig seizoen te halen.”

“Stilaan groei ik naar het niveau van vorig seizoen bij Wevelgem. Met de nationale juniores hebben we het lastig, maar we merken dat het steeds beter draait. Het is belangrijk dat we hard blijven werken op training. Dan zullen we zeker nog wedstrijden winnen. Met de Two was ik het meest onder de indruk van het aanvallend vermogen van K-BTK, maar ook Racing Brugge is sterk. Bij ons is het vaak met ups en downs. We hebben een heel jonge ploeg, waardoor we veel gemeenschappelijke interesses hebben. Daardoor heb ik met veel spelers een goede klik.” (SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier