Jong basketbaltalent verzamelt in Kortrijk

Sanne Desplenter van DS Waregem in actie. © ELD
Redactie KW

Zaterdagnamiddag vond in Sporthal Lange Munte Talent Day 2017 plaats. Een dag waarop aanstormend basketbaltalent in de U14-categorie de kans krijgt om zichzelf te meten met andere beloftevolle spelers uit heel Vlaanderen.

De dag kadert in het talentdetectieprogramma van VBL Topsport, op zoek naar jonge basketballers die de vaardigheden en ambitie hebben om Belgian Lion of Cat te worden. Onder hen een tiental streekgenoten uit ploegen als Kortrijk Sport, K-Basketteam Kortrijk en DS Waregem.

“We zijn gestart met 140 jongens”, zegt Olivier Foucart, topsportcoach en hoofdtrainer bij BM Waregem. “Op basis van voorafgaande trainingen waren we hier vandaag nog met 44 overgebleven. Het is in de eerste plaats de bedoeling om jongens met heel wat potentieel samen te brengen. Voor ons coaches is dit uitkijken welk talent en profiel een speler heeft zodat we een juist beeld krijgen. Na de allerlaatste fase blijven we met maximaal 10 talenten over.”

Bij de meisjes is Arvid Diels de hoofdverantwoordelijke. “Wij begonnen de selectietrainingen met een zestigtal”, zegt Arvid, die ook coach is van eersteklasser Sint-Katelijne-Waver. “Vandaag staan we hier met nog 32 meisjes. We willen met een zestal speelsters verder werken. Dit zijn tenslotte binnen drie jaar onze nationale U16-speelsters. Komen ze eventueel in aanmerking voor de topsportschool, dan ondergaan ze nog fysieke testen en is er een lengtepredictie.”

(ELD – foto ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier