Joeri Samson maakt zich niet druk om de vele vertrekkers bij Blue Stars

"Onze club is gezond en alles draait goed", stelt Joeri Samson. (Foto GD)
Redactie KW

Het is een hectisch jaar geworden voor Blue Stars Brugge. De voormalige coach en voorzitter Miguel Jolly gaf de voorzittershamer terug aan het bestuur en hield het een maandje later ook als coach voor bekeken. In de competitie liep het ook niet zo lekker en werden overwinningen afgewisseld met nederlagen waardoor de ploeg in de middenmoot van eerste provinciale verzeilde.

En als alles dan nog niet genoeg was voor de club, gaf de volledige kern van het eerste team aan er ook de brui aan te geven, met uitzondering van Lincy De Groote die bij Blue Stars blijft. “Het is inderdaad een heftig jaar geweest”, stelt Joeri Samson, lid van de sportieve cel. “Maar een leegloop wil ik het niet noemen. Ieder jaar zijn er spelers die verdwijnen en ieder jaar komen er nieuwe bij. Dit jaar zijn er wel uitzonderlijk veel. Zwankaert, Vermoortele en Louagie verkassen naar Blankenberge, Van der Kaaden gaat naar Koekelare en Gaëlle Meeuws wil het hogerop proberen in eerste landelijke bij KBOB. Valerie Hennaert stopt definitief met basketten.”

Dit geeft ons wel de mogelijkheid om de vruchten te plukken van het werk dat geleverd wordt bij onze jeugd. We hebben een goede lichting bij onze landelijke cadetten waarvan er enkele zullen doorschuiven naar de One. Een minpuntje is dat we twee beloftevolle jongeren zullen moeten missen. Rani Simoens en Elise Buyse gaan in Oost-Vlaanderen spelen bij Jeugd Gentson. Merel en Linde Philippaerts hebben ook aangegeven terug te willen komen naar de One en ik ben blij ook twee nieuwe versterkingen te mogen aankondigen. Emily Legein van Middelkerke en Isabeau Gheeraert van KBOB tekenen eerstdaags. Ik zie dus niet zoveel problemen voor ons eerste team.”

Verschuivingen

Bij de coaches zit het dan wel snor. “Ronny Seghers blijft dit jaar de One leiden en de Two en Three blijven ook onder dezelfde trainer spelen. Lenie Duthot bij de Two en Franky Declercq bij de Three blijven aan het roer. Enkel bij de jeugdploegen zijn er enkele interne verschuivingen. Jan Vermeersch die de leiding had over de landelijke U19 gaat wel definitief over naar Jeugd Gentson. Daarom zijn we nog op zoek naar iemand die dit voor zijn rekening kan nemen.”

Over het heikele punt van het ontbreken van een voorzitter bij Blue Stars blijft Joerie diplomatisch op de vlakte. “Daar heb ik eigenlijk niets mee te maken. Maar onze club is gezond en alles draait goed. Ik veronderstel dat er tegen het eind van het competitiejaar wel iemand zal gekozen worden.”

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier