Jean Salumu tot 2017 bij Telenet Oostende

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Telenet Oostende heeft het contract van Jean Salumu dat nog één seizoen liep, opengebroken en met twee extra seizoenen verlengd.


© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Deze shooting guard draagt dus minstens tot en met het seizoen 2016-2017 het shirt van de Zeekapiteins. Het voorbije seizoen hadden de achillespezen van Salumu het zwaar te verduren. Daarom drong zich een stevige rustperiode op. Salumu onderging inmiddels een speciale behandeling bij prof. dr. Burssens (UZ Gent) om de getroffen pezen maximaal te laten herstellen.

“Het gaat vrij hard de laatste jaren voor Jean Salumu”, merkt sportief manager Philip Debaere op. “De in onze basketchool van power forward tot shooting guard omgeschoolde Waaslander kreeg drie seizoenen geleden onvoldoende spelminuten van coach Vanmeerbeek tijdens zijn uitleenbeurt aan de Leuven Bears. Een seizoen later terug in de kern van Oostende, knokte hij zich onder coach Gjergja tot “belofte van het jaar”. Het voorbije seizoen ontwikkelde hij zich nog verder als een complete speler die niet enkel de basket weet hangen maar die nu ook zijn tegenstander verdedigend kan uitschakelen. Hierdoor speelde hij zich helemaal in de vaste kern van coach Gjergja en had hij dan ook een belangrijke bijdrage in de recente successen van Telenet Oostende.”

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier