Jean Salumu scoort beslissende korf voor Oostende

10/06/17 om 08:18 - Bijgewerkt om 08:18

De tweede finalematch van de playoffs boeide allen tot de laatste seconde. In een fysiek beenharde wedstrijd liet Oostende een veertienpunten-voorsprong verdampen maar uiteindelijk trokken Salumu en co het laken naar zich toe: 59-60.

Jean Salumu scoort beslissende korf voor Oostende

Loubry verdedigt op Newbill tijdens de wedstrijd van woensdag 7 juni. © VDB

Djordjevic was na zijn knie-kneuzing van woensdag toch speelklaar voor deze wedstrijd. Hij stuurde zijn team meteen naar een 0-7-opener. Pas na 4'15" veegde Ubel de Brusselse nul van het scorebord weg. Nadat Simmons dunkend (11-13) naderde; duwden Salumu, Mwema en Walden de Brusselaars krachtig van zich weg: 13-25 na dertien minuten. Aan de rust (28-35) bleef hiervan zeven punten over.

Zenuwen gespannen

Vroeg in het derde kwart pakten Djordjevic, Mwema en Gillet elk snel met een bom uit. De score klom naar 30-44-cijfers. Maar toen maakte seizoensrevelatie Brussels de borst extra nat. Eerst halveerden de blauwbloezen de kloof tot 37-44. De zenuwen waren heel gespannen bij coach Gjergja en sommige spelers. Kapitein Djordjevic hoorde een opzettelijke fout voor een contact met Simmons. Coach Gjergja incasseerde een technische fout van ref Beck wegens protest bij een fout van Loubry op Salumu. De Brusselaars speelden zonder stress en kwamen vlak voor het halfuur via Dowe bij 51-50 voor het eerst aan de leiding.

Kesteloot en Walden schonken de kustploeg nieuwe ademruimte (52-56) maar een gretige Bray plofte een belangrijke bom in de Oostendse korf: 57-56 met nog 5'13" op de klok. Katic, die heel veel kansen al gekraakt had, bracht de titelverdedigers na assist van Djordjevic opnieuw voorop: 57-58. Nog 1'58" te spelen. Balverliezen en andere slechte acties verraadden de zenuwen aan beide zijden. Ongeveer honderd seconden wijzigde de score niet tot Ubel twee vrijworpen benutte: 59-58 en nog 19 seconden te spelen. Gjergja vroeg een time-out aan.

Walden gooide de bal in. Via Djordjevic, Gillet en Katic belandde het oranje ding bij Salumu die onder de korf en na een niet-gefloten duw van Dowe scoorde: 59-60. Nog 8 seconden en time-out van Brussels. Bray bediende Ubel die via Dowe de bal aan Loubry schonk maar zijn ultieme bom raakte kant noch wal.

Zesde landstitel

Mwema haalde de hoogste computerevaluatie met 17 punten aan 58 %, 4 rebounds en 1 steal. Gillet beheerste veertien luchtduels! Maar voor de tweede match op rij telde BCO meer balverliezen dan assists.

Zondagavond volgt om 20.30 uur in de Versluys|Dôme in Oostende de derde finale van een reeks volgens de formule 'best of five'. BC Telenet Oostende staat op één zege van een zesde landstitel op rij. (PR/Foto BVB)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!