Jean Salumu regisseert Oostende naar knappe zege tegen Nanterre

Met veel energie, een stevige defensie en controle over de luchtduels heeft BC Oostende na de rust het Franse Nanterre compleet knock-out geslagen. BCO wonmet 73-60.

Bij de eerste actie bewees Schaffartzik meteen de driepuntkracht van Nanterre. Nog voor de tweede minuut verstreken was, had hij al een tweede bom gedropt. Jekiri en Salumu deden de 3-8-achterstand vlot in een 12-8-voorsprong kantelen. In de zevende minuut bracht de vijfde Franse bom Nanterre wel 12-17 voorop. Het duurde in het openingskwart tot de tiende minuut voor een Oostendse speler met een fout bestraft werd.

De Fransen controleerden snel het tweede kwart en trokken via 21-27 met 31-37-cijfers naar de kleedkamer.

Met een tweepunter en twee bommen opende een gretige Salumu (24 punten aan 84 %) het best het derde kwart. Na een korf van Mihailovic (41-37) had Nanterre dringend behoefte aan een time-out. Aan de vrijworplijn dikte Kesteloot tot 43-37 aan. Mihailovic, Kesteloot en Salumu verplichtten de bezoekende coach bij 50-39 in de 26ste minuut tot zijn tweede time-out. Daarna driepunterde Lasisi snel naar 53-39. Bij de volgende aanval van Nanterre landde Mihailovic slecht op zijn linkerenkel. Schwartz nam zijn plaats in. De jonge guard scoorde snel, maar liet zich ook op twee balverliezen betrappen. Wilson milderde van 55-40 naar 58-48. Na het halfuur duwden Schwartz en Myers snel tot 71-50 door. De match was beslist.