Jared Berggren uitblinker van Oostende tegen Bergen

Redactie KW

Oostende is nog één overwinning van zijn vierde opeenvolgende landstitel verwijderd. De Zeekapiteins wonnen zondagavond het derde playoff-finaleduel met 83-66 tegen Bergen.

Beide teams bleven langszij tot 18-18. Ponitka had toen al elf punten in de mand gedropt. Marnegrave, Salumu en Archie tekenden voor enige afstand na het openingskwart: 25-18. Marnegrave overschreed de grens van tien punten bij 33-23. Love hoorde snel zijn derde fout. Elf andere spelers telden aan de rust al elk twee streepjes naast hun naam. Berggren legde de 47-34-rustscore vast. De bezoekers hadden nog geen enkele offensieve rebound geplukt en ook nul bommen gedropt.

Berggren, Serron en Ponitka toonden vroeg in het derde kwart hun absolute wil om snel zegezeker te zijn. Vlot rondden ze de kaap van twintig punten: 58-36. Love en daarna Smith hoorden hun vierde fout. Bergen ging gebukt onder die foutenlast en nog meer onder de opgelegde druk van de kustploeg.

Oostende liet even de teugels los rond het halfuur. Bergen milderde van 68-44 naar 69-52. Maar de ruime voorsprong kwam nooit meer in gevaar. Vijf seconden voor het einde legde Bosco de bal stil voor de voeten van ref Bayot. Dit was een dubbel en dik verdiende overwinning van de Zeekapiteins.

Jared Berggren, ingevallen vanop de bank, was met 16 punten, 3 rebounds, 5 uitgelokte fouten en 2 steals de uitblinker van een collectief sterke kustploeg. Hij scoorde trouwens aan een hoog gemiddelde: 5 op 8 tweepunters (62 %) en 6 op 7 vrijworpen (86 %) en dunkte tweemaal.

(PR – foto a-RN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier