Jan Vaneecke coacht U18 Kortrijk Sport: “Een stap voorwaarts”

Jan Vaneecke. © Santy Johan
Redactie KW

Na het vertrek van Bert Wyseur zocht BC Kortrijk Sport een nieuwe, ambitieuze coach voor de landelijke U18. Roeselarenaar Jan Vaneecke nam de uitdaging aan en bleef nog ongeslagen.

“Ik was toe aan een nieuwe uitdaging in een andere omgeving, zodat ik mij verder kon ontwikkelen als coach” opent Jan, die als speler bij De Panne, Halle, Izegem en Handzame actief was. “Ik was trainer van de U12 en landelijke U14 bij Wytewa en wou een stap voorwaarts zetten in het kader van mijn opleiding tot trainer A. Na wat contacten met verschillende clubs en de Kortrijkse jeugdcoördinator Jeroen Debaveye sprak de uitdaging bij Sport mij het meest aan. Het is inderdaad veel ineens: een nieuwe club, voor het eerst landelijke cadetten…”

“De courante spelsystemen zijn deels nieuw voor mij. Dat alles in combinatie met de trainersopleiding in Boom en drie baskettende kinderen bij Wytewa, maakt dat ik het dus bij één ploeg houd. De wedstrijd tegen Zottegem, de sterkste tegenstander in onze reeks, was er eentje met twee gezichten. 53 punten toelaten is goed, maar het hadden er een pak minder kunnen zijn. We slagen er niet in om 40 minuten gefocust te spelen en laten ons te vaak kloppen in basisprincipes van verdediging. We scoren er zelf 70, maar dat hadden er ook een pak meer kunnen zijn.” (SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier