Jan Callewaert volgt Marc Foucart op bij DS Waregem

Jan Callewaert wordt de nieuwe coach van DS Waregem. © Foto ELD
Redactie KW

Declercq Stortbeton Waregem heeft voor volgend seizoen met Jan Callewaert (40), nu nog assistent-coach bij Belfius Namen, een opvolger gevonden voor Marc Foucart. Die laatste moet wegens gezondheidsproblemen noodgedwongen een stap terug zetten. Hij tekende zaterdagavond zijn overeenkomst.

“Jan Callewaert is een gedreven en bekwame coach en lag al een tijdje in het vizier als geschikte kandidaat om Marc ooit op te volgen”, opent sportief manager Francky Waelkens. “Na het terugtreden van Marc namen we contact met hem op en hebben hem de functie aangeboden. Het is nu de bedoeling om de fanionploeg voor 2016-2017 uit te bouwen. Om elke speculatie te vermijden, wil ik nog melden dat Jan zijn volle inzet ter beschikking stelt van zijn huidige club Namen in de halve finale van de play-offs. DS Waregem van zijn kant zal met de huidige staf zijn uiterste best doen om door te stoten naar de finale.”

“De club houdt er echter aan om de functie van sportief adviseur open te stellen voor Marc Foucart. De evolutie van het genezingsproces zal dan ook een belangrijke rol spelen bij de invulling van die functie”, stelt Waelkens. Jan Callewaert is echter geen onbekende in de Waregemse basketbalwereld. “Een achttal jaar terug was ik nog actief bij de tweede ploeg van DS”, zegt Callewaert, die ook coach is in de topsportschool van Wallonië. “Ook bij de Waregemse heren was ik een drietal jaren aan de slag met jeugdploegen. De laatste weken waren nogal bewogen voor mij. Ik had al een verbintenis ondertekend bij Spirou Monceau, maar toen kwam Waregem onverwacht. Gelukkig begrepen ze mijn situatie bij Spirou. Ik leg graag de lat hoog en heb graag druk. Waregem zie ik dus als een ideale uitdaging.”

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier