Jan Callewaert verlaat DS Waregem en trekt naar Zwitserland

Redactie KW

Jan Callewaert (42) gaat volgend seizoen aan de slag bij het Zwitserse Elvic Fribourg. De Wevelgemnaar was de voorbije twee seizoenen aan de slag bij Declercq Stortbeton Waregem waar hij twee keer de bekerfinale speelde.

Callewaert bewees de voorbije jaren dat hij uit het juiste hout gesneden is als senior coach. Dat werd ook in het buitenland opgemerkt. “Daar ben ik heel fier op”, zegt de naar Namen uitgeweken West-Vlaming. “Dankzij de kansen die ze me in Waregem gaven, krijg kan ik nu een volgende stap in mijn carrière zetten. Ik kon er voor het eerst van senior basket proeven naast het jeugdbasket. Bij Elvic Fribourg kan ik aan de slag als hoofdcoach. Maar daarnaast zal ik er ook de volledige jeugdwerking onder mijn hoede hebben. Een van die taken is het begeleiden van de coaches. Een fulltime job die ik heel ambitieus zal aanvatten. Ze treden ook al voor het vierde jaar aan Europees waar ze het laatste jaar de achtste finale bereikten.”

Ook zijn vrouw en kinderen trekken naar Zwitserland. “Mijn vrouw staat voor tweehonderd procent achter dit verhaal. We gaan er in het Franstalig gedeelte van het land wonen vlak bij het stadion, wat het toch een stuk makkelijker maakt ook voor de kinderen.”

“Dit betekent ook dat ik stop als coach van de nationale ploeg U16. Voor deze job legde ik een meerderjarig voorstel van Castors Braine in het werking in combinatie met hoofdcoach bij Lummen naast mij neer. Voor mij is dit de ideale kans om me te bewijzen. Ze verwachten daar veel van mij, ik hou wel van die extra druk”, besluit een ambitieuze Jan Callewaert.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier