IN BEELD Thuissupporters BC Oostende vieren de titel in de Versluys Dôme

15/06/17 om 07:18 - Bijgewerkt om 07:28

Basketbalclub BC Telenet Oostende beschikte over amper 200 tickets om de wedstrijd in Brussel bij te wonen.

De club bood daarom de andere supporters de mogelijkheid om in de Versluys Dôme de wedstrijd op groot scherm live te volgen, een uitnodiging waar heel wat mensen op ingingen.

Goed 150 supporters daagden op om de wedstrijd op het grote scherm te volgen. "De club organiseert dit voor de supporters", stelt crewlid Patrick Jansen die de avond mee in goede banen leidde. "Het aantal tickets voor de wedstrijd in Brussel bij te wonen is veel te klein, slechts een goede honderd supporters kunnen de wedstrijd ter plekke meemaken. Bovendien zijn er ook heel wat supporters die laat moeten werken en niet tijdig in Brussel geraken."

"Het is trouwens niet de eerste keer dat we dit organiseren. Dit doen we al vanaf de eerste wedstrijd in de play-offs en ook tijdens de Europese thuiswedstrijden hebben we de wedstrijden hier live uitgezonden. De bar is open, we houden een tombola en de toegang is helemaal gratis." Een pronostiekje was snel gemaakt. "Vanavond zijn we kampioen", klonk het. "De ploeg is duidelijk naar Brussel om te winnen, we speculeren niet op een vijfde wedstrijd!" Toen de score vlot naar een twintiger verschil ging in de aanvangsfase, zat de sfeer er meteen goed in.

Lees meer over: