Iebac Ieper wint West-Vlaamse basketbalbeker bij de heren

© VDB
Redactie KW

In de finale in Zwevezele heeft VK Iebac Ieper One de West-Vlaamse basketbalbeker bij de heren gewonnen. Het versloeg BS Waregem Two met 75-87.

Het was een slordig begin van beide ploegen, maar Dewaele zorgde voor de eerste vijf Ieperse punten. Waregem kon via vrijworpen gelijke tred houden en kwam dankzij driepunters van Bruyneel en kapitein Denoulet eventjes los, maar na het eerste quarter was alles te herdoen, 19-19. Ook in de tweede periode gaven beide ploegen elkaar weinig ruimte. Het was Iebac dat in dit quarter 16 vrijworpen scoorde en bij de rust 38-44 voorop stond, ondanks een kloof van net geen tien punten.

Na de pauze leek Ieper snel gewonnen spel te hebben, met weer heel wat vrijworpen, nu via Pieters en twee bommen van Esprit. Waregem bleef aanklampen dankzij De Smet en weer Denoulet, 58-63. De jonge garde van coaches Lannoo en Huyghebaert gaven zich nog niet gewonnen en bij 71-73 waren ze helemaal terug in de wedstrijd. Twee onbegrijpelijke missers later stond het plots 71-80 door onder meer een handvol korven van Vanhaverbeke. Waregem kraakte en Iebac pakt zo de dubbel.

(BV – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier