Holstra Wevelgem wint voor het eerst in 2015

Door een gril van de kalendermaker en het uitstellen van de uitwedstrijd in Lambusart (wegens geen warm douchewater) speelde Wevelgem in januari slechts twee wedstrijden.

Daarin moest het twee maal de duimen leggen, maar dit weekend kon de ploeg van coach Roels terug aanknopen met een zege. Thuis tegen Gembloux werd het 93-70.

De wedstrijd startte zeer aanvallend. Na 3 minuten stond het reeds 11-8. Bij Wevelgem scoorde Vandenberghe met zijn ogen dicht (22-15). In de tweede periode ging Wevelgem op zijn elan door en met attractief en snel basketbal werd een eerste kloof geslagen. Vandenberghe bleef scoren en kreeg steun van Hanssens: 48-34 bij de rust. Net na de pauze drukte Holstra het gaspedaal volledig in. Al snel stond de twintiger op het bord. Hanssens toonde zich zeer nuttig en wanneer ook Van De Keere zijn talent etaleerde was de wedstrijd na 30′ gespeeld: 68-48. Bij 88-60 met nog 4′ te spelen stond de dertiger bijna op het bord. De thuisploeg eindigde de laatste minuten van de wedstrijd met zijn juniors. Eindstand: 93-70.

(BW)

Quarterstanden: 22-15, 48-34, 68-48, 93-70. Speelden: Vandenberghe 29, Van De Keere 18, Lautrie 1, Folens 3, Vanhauwaert 2, Velghe 11, Byttebier 5, Mahieu 0, Vanbecelaere 6, Cottenier 0 en Hanssens 18.