Holstra Wevelgem wint het burenduel met Kortrijk Sport CB in derde nationale

Holstra Wevelgem klopt Kortrijk Sport CB met 68-59. © VDB
Redactie KW

Beide teams hadden dringend wat punten nodig om niet helemaal onderaan de rangschikking te belanden. Een geladen duel dus, met als extra pigment de terugkeer van Jerome Vandenberghe bij Wevelgem na een blessure.

Vóór de match werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van de gruwelijke gebeurtenissen in Parijs. Beide ploegen waren in de eerste twee minuten van de match niet écht geconcentreerd, want Van De Keere opende pas de score in de tweede minuut. Snel viel op dat Wevelgem een goeie defense had uitgetekend. Het werd zelfs 13-4 in het voordeel van Wevelgem. Kenneth De Vos kon nog milderen tot 16-8 aan het eind van het eerste quarter. Jerome Vandenberghe vierde zijn entree meteen met een driepunter (24-13), terwijl het aan de overzijde voor geen meter liep, tenzij enkele individuele acties. Bij 37-24 gingen beide ploegen rusten, de Kortrijkse supporters verwachtten beterschap in de tweede helft, maar hadden serieuze twijfels.

Na de rust gooide Sport meteen zijn kaarten op tafel, maar de thuisploeg hield nog goed stand. Velghe maakte het Jégou flink lastig. Sport kwam dankzij enkele goeie acties van Strebelle steeds beter in de match (47-46), maar Vanwijnsberghe maakte dat Holstra met een punt bonus het derde quarter kon afsluiten: 49-48. Wevelgem bleef maar aanvallende rebounds plukken en haalde daar veel voordeel uit. Van Dam bracht Kortrijk voor de enige keer op voorsprong (49-50), maar Vandenberghe bleef scoren tot hij uit voorzorg naar de kant werd gehaald. Verborgt nam goed over en kon enkele cruciale assists geven, waarmee de thuisploeg terug kon uitlopen. Kortrijk slaagde er niet in om driepuntpogingen te verzilveren en moest noodgedwongen zijn meerdere erkennen.

Quarterstanden: 16-8/37-24/49-48/68-59.

Speelden voor Wevelgem: Vandenberghe 18, Verbauwheede 9, Vanwijnsberghe 4, Mahieu 4, Pauwels 1, Van De Keere 4, Gouwy, Verborgt 6, Velghe 14, Vanwalleghem 4, Hanssens 4.

Speelden voor Kortrijk: Bergen 5, Van Dam 4, Planckaert, Payen 2, Jégou 11, Galimov, Strebelle 17, Loof 2, Bachelard 3, De Vos 8.

(SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier