Holstra Wevelgem wint eerste wedstrijd in derde nationale

© VDB

BT Holstra Wevelgem klopte RPC Schaerbeek met 89-53.

Holstra speelde zijn eerste wedstrijd in de fraai vernieuwde zaal De Schelp. Een verschroeiend eerste quarter van thuisploeg Wevelgem dat onder leiding van kapitein Tom Van De Keere (14 punten aan 100%) meteen een bonus van 20 punten bij elkaar speelde (31-10). In de tweede periode konden de bezoekers bijbenen (20-19), waardoor aan de rust de wedstrijd nog niet volledig gespeeld was: 51-29.

Eerste zege

Van De Keere stond bij de rust met 20 punten achter zijn naam, zonder één misser (100%). Wevelgem hield defensief alles op orde en onder leiding van dirigent Bram Verborgt (13 punten, 11 assists en 8 rebounds) behield het zijn ruime voorsprong: 66-38. In het vierde quarter bleef coach Roels lustig door roteren. Ook de jonkies droegen hun steentje bij. Thuisspeler Michiel Folens, vorig jaar nog bij Olbak Two, kon zijn eerste punten optekenen in 3de nationale. De eindstand werd bereikt bij 89-53. Deugddoende eerste zege voor coach Roels en de zijnen. Volgend weekend moet de ploeg niet aan de bak: de uitwedstrijd op het veld van Nijvel werd uitgesteld wegens werken aan de zaal in Nijvel.

Speelden: Vandenberghe 18, Van De Keere 22, Lautrie 2, Verborgt 13, Verbauwhede 8, Velghe 6, Byttebier 7, Vanwynsberghe 1, Meutermans, Vanbecelaere 2, Folens 3 en Hanssens 7. µ