Holstra Wevelgem One boekt eerste zege na nieuwe thriller

Redactie KW

BT Holstra Wevelgem heeft zijn eerste seizoensoverwinning te pakken. Na twee keer nipt verlies na overtime, boekte de ploeg van coach Tom Roels zijn eerste driepunter.

Tegen het stevige Mailleux Comblain moest er echter geknokt worden tot het einde. Het koste bloed, zweet en tranen, maar in een zinderende slotfase werd een 58-64 achterstand omgebogen naar een 83-73 overwinning.

De thuisploeg startte in overdrive aan de wedstrijd. Via Vandenberghe werd het snel 7-3. Offensief bleef Wevelgem knap basketbal serveren, maar de bezoekers scoorden makkelijk tegen (24-19 na 10′). In de tweede periode bleef Holstra defensief veel te slap acteren. Een sterk bezoekend geheel kon profiteren en ging op en over de thuisploeg. Bij de rust stond het 40-40.

Ook in de derde periode bleef het niet vlot draaien bij de oranjehemden. Comblain was baas en met een driepunter net voor het einde van het derde quarter werd het 58-62. De Walen kwamen zes punten voorop (58-64 en 61-67). Daarna zette een ruim opgekomen thuispubliek zich achter zijn ploeg. Punt per punt werd geknabbeld aan de achterstand en bij 73-70 had Wevelgem zijn achterstand goedgemaakt. Comblain was het noorden kwijt en Holstra hield na een zinderend laatste quarter en dankzij de steun van zijn thuispubliek de drie punten thuis.

Speelden: Vandenberghe 29, Verbauwhede 5, Gouwy 2, Verborgt 20, Folens 0, Velghe 9, Vanwijnsberghe 0, Pauwels 2, Vanwalleghem 4, Hanssens 12.

(BW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier