Holstra Wevelgem One blijft winnen, ondanks enorme blessurelast

BT Holstra Wevelgem One is erin geslaagde de uitgestelde wedstrijd op het veld van US Lambusart met 79-91 cijfers winnend af te sluiten.

Coach Tom Roels beschikte met Vandenberghe, Velghe en Byttebier over drie One-spelers. Twee Two-spelers (Baert en Jonckheere) en Juniorspelers Lautrie, Vanbecelaere en Bille vervolledigden het team. De acht dapperen vochten 40′ lang en wonnen verdiend met 79-91.

Met zeven spelers in burger en drie fitte wisselspelers op de bank begon Wevelgem niet goed aan de partij. Defensief bleek Holstra niet klaar en Lambusart profiteerde (9-4 en 14-10 na 5 minuten). Enkele bijsturingen zorgden ervoor dat Wevelgem op en over de thuisploeg ging. Vandenberghe en Velghe verkeerden in een begenadigde dag en scoorden samen 59 punten. Na 10 minuten stond 17-24. De vervangingen zorgden niet voor verzwakking en scores van Jonckheere hielden Holstra voorop. Defensief werd hard gewerkt en bij de rust had Wevelgem een bonus van 13 punten: 34-47. In een nerveuze tweede helft viel Baert in het derde quarter met 5 fouten uit. Toch behield Wevelgem de controle: 52-69 na 30′. In de laatste periode stond de twintiger tot tweemaal toe op het bord, maar in de slotminuten konden de Walen nog wat terugkrabbelen. Juniorspeler Bille kon zijn eerste punt aantekenen in 3de nationale. De felicitaties van de thuiscoach aan het adres van de bezoekers werden in dank aangenomen.

Quarterstanden: 17-24, 34-47, 52-69, 79-91. Speelden: Vandenberghe 33, Velghe 26, Byttebier 13, Jonckheere 8, Baert 0, Vanbecelaere 4, Lautrie 6 en Bille 1.