Holstra Wevelgem na één verlenging onderuit in Full House match

Vandenberghe Jerome (Holstra Wevelgem) - hier op archiefbeeld - was tegen Latem-De Pinte goed voor 27 punten © Demeyer Hein

Meer dan 1.000 supporters zagen zaterdagavond een wervelende partij basketbal tussen BT Holstra Wevelgem en BBC Latem-De Pinte. In de verlengingen (76-76) was het vat bij de thuisploeg af: 81-95 eindstand.

BT Holstra Wevelgem vierde zaterdagavond feest. De club vierde het 60-jarig bestaan van Basket Wevelgem, het 15de seizoen van kapitein Tom Van De Keere in Wevelgem en het historische seizoen waarin alle Wevelgemse basketploegen voortaan in zaal De Schelp trainen en spelen.

Een bijzonder sfeervolle en leuk aangeklede zaal werd in de eerste helft getrakteerd op prachtig offensief basketbal. De wederoptredende Bram Verborgt was bijna mister 100% en zorgde met 16 individuele punten in de eerste helft voor een knappe voorsprong (21-19 en 46-38 rust). Holstra speelde zijn beste helft sinds lange tijd. Het ervaringrijke en bredere Latem-De Pinte kwam het best uit de kleedkamers. Het kloofje smolt als sneeuw voor de zon en coach Roels moest naar een time-out grijpen.

Voor de rest van de wedstrijd zou het een thriller van formaat worden: 60-58 na 30′. Met nog 2 minuten te spelen had thuisploeg Holstra de wedstrijd in handen, maar twee gemiste shots en evenveel balverliezen boden De Pinte de kans terug te slaan. De winnende buzzerbeater van de bezoekers werd door de scheidsrechters afgekeurd wegens buiten tijd (76-76): verlengingen. In die verlengingen was thuisploeg Wevelgem leeg gespeeld. Het gebrek aan ervaring bij een jonge thuisploeg liet de bezoekers toe nog met ruim verschil te zegevieren.

Quarterstanden: 21-19, 46-38, 60-58, 76-76, 81-95.

Speelden: Vandenberghe 27, Verbauwhede 4, Gouwy 0, Verborgt 22, Vanwalleghem 4, Folens 0, Velghe 8, Persyn 2, Vanwijnsberghe 6, Mahieu 6, Wastyn, Hanssens 2.