Holstra Wevelgem maakt het Oostkamp lastig, maar toekomstige kampioen is te sterk

In een met bijna 800 supporters gevulde zaal De Schelp werden de toeschouwers getrakteerd op een hoogstaande eerste helft (39-39). In de tweede helft toonde toekomstig kampioen KBBC Oostkamp zich de betere ploeg en won verdiend met 64-72.

Thuisploeg Holstra startte sterk aan de partij (5-0 en 7-2). Daarna nam Oostkamp over met drie opeenvolgende bommen, maar Wevelgem kon goed blijven volgen. In een offensief eerste quarter waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en het publiek genoot met volle teugen. In de tweede periode toonde Oostkamp waarom het autoritair aan de leiding staat. De ploeg van coach Bruce Minne kon zonder kwaliteitsverlies roteren en het liet Wevelgem achter. Ingrijpen van thuiscoach Tom Roels bracht Wevelgem terug in de match. De maximale achterstand van 7 punten was bij de rust weggewerkt: 39-39.

Het derde quarter was van minder hoog niveau. Na 41-39 scoorde Holstra in 5 minuten slechts 1 puntje. De thuisploeg zou in quarter 3 slechts 6 puntjes maken, maar bleef desondanks in de match (45-53). Onder impuls van Van De Keere kon Holstra nog één keer een vuist maken, maar dichter dan 4 punten kwamen de oranjehemden niet. Verdiende overwinning van de bezoekers, die door het verlies van het tweede geklasseerde Latem De Pinte op het veld van Kortrijk Sport een uitstekende zaak doen in de titelstrijd.