Holstra Wevelgem haalt het in het Aalsterse Forum na een verlenging

Holstra Wevelgem One boekte een belangrijke uitzege op het veld van Okapi Aalstar Two. De ploeg van coach Roels had een moeilijk begin (13-7 na vier minuten), maar herpakte zich nadien heel sterk: 32-46 aan de rust. In een spannende tweede helft moesten verlengingen uitsluitsel brengen. In die extra vijf minuten bleef Wevelgem het meest cool en won verdiend deze topper.

Thuisploeg Aalstar had meteen het goeie ritme beet en via één van de broers Vermoessen stond het na geen tijd 13-7. De bezoekers herpakten zich net op tijd en via een niet missende Vandenberghe ging Wevelgem op en over de thuisploeg: 18-20 na 10 minuten. Holstra bleef het goeie tempo aanhouden en liet de thuisploeg achter zich. Via de jonge Michiel Folens (drie op drie driepunters) kwam Wevelgem 15 punten voorop. Bij de rust stond het 32-46.

In de derde periode ging Aalstar plots veel beter spelen. De thuisploeg rook bloed (54-55), maar geraakte er niet over. Tot op het einde van de match: Aalstar kwam plots een punt voor. Wevelgem bleef rustig en via vrijworpen van Velghe werden het verlengingen. In die verlengingen bleef Holstra het verstandig aanpakken. Van De Keere besliste van op de vrijworplijn. Heel knappe winst in deze topper om de tweede plaats. Wevelgem boekt ondanks de blessurelast een knappe negen op elf. (BWL)