Holstra Wevelgem gaat nipt onderuit in Charleroi

Holstra Wevelgem heeft zijn laatste wedstrijd van de heenronde niet winnend kunnen afsluiten. Op het veld van Charleroi werd het na een felbevochten wedstrijd een nipte nederlaag voor de bezoekers.

De thuisploeg startte heel sterk aan de partij. Na vijf minuten wedstrijd stond het reeds 16-5. Tactisch bijsturen van coach Roels zorgde voor een schitterende remonte: een 4-16 leidde naar 20-21. In de tweede periode bleef de wedstrijd gelijkopgaand verlopen: 26-28. Daarna volgde opnieuw een run van de thuisploeg: 38-29. Naar de rust toe kon Wevelgem terug bijbenen: rust 43-38. In de derde periode vonden beiden ploegen heel moeilijk de weg naar de korf: 44-45. Na 30 minuten was het 51-50. De laatste periode startte opnieuw in het voordeel van de Spirous: 56-50. Een time-out zorgde niet direct voor een ommekeer: 61-52. Bij 62-54 werd coach Roels met twee technische fouten uitgesloten. Op dat moment was er nog 5’30” te spelen. Holstra rechtte de rug en kwam punt per punt dichterbij. De vele vrijworpen voor de thuisploeg deden pijn, maar toch slaagde Wevelgem nog bijna in het afdwingen van verlengingen. Bij 74-70 met nog 3 seconden op de chrono zorgde Tom Van De Keere voor 74-72. De derde vrijworp ging naast, en Velghe nam de aanvallende rebound. Het shot onder doel ging, al dan niet foutief afgestopt (?), helaas naast. Holstra slaagde er zo niet in om verdiende verlengingen af te dwingen. Wevelgem kan niettemin terugblikken op een heel geslaagde heenronde: met een 9 op 12 is het rapport positief.

Spirou Charleroi B – BT Holstra Wevelgem 74-72.

Quarterstanden: 23-21, 43-38, 51-50 en 74-72.

Speelden: Vandenberghe 31, Van De Keere 22, Folens 3, Jonckheere 0, Velghe 5, Byttebier 5, Vanbecelaere 2, Vanwynsberghe 0 en Hanssens 5.