Holstra Wevelgem gaat na 1 verlenging onderuit bij Kortrijk Sport

Op de voorlaatste speeldag van de competitie in derde nationale heeft Holstra Wevelgem zich niet kunnen verzekeren van een derde plaats in het klassement.

Wevelgem stond 34 minuten lang op voorsprong, maar in de verlengingen kon het vier minuten lang niet scoren en Kortrijk won met het kleinste verschil: 73-72.

Met slechts drie A-spelers (Vandenberghe, Velghe en Byttebier) was het voor Holstra-coach Roels opnieuw puzzelen. Kortrijk Sport miste Bachelard, maar was voor de rest compleet. Holstra startte scherp aan de partij en zou de hele eerste helft nooit op achterstand staan. Via ondermeer enkele knappe korven van Jonckheere stond het 16-22 na 10′. Intussen moesten de bezoekers beginnen roteren, maar de ingevallen cadetten en juniors kweten zich van het opdracht. Bij de rust stond het zowaar 33-40. In het derde quarter hetzelfde spelbeeld, maar toch kon de thuisploeg iets dichterbij komen: 50-54. Kortrijk bleef zijn hoge zoneverdediging aanhouden en Wevelgem had daar heel wat moeite mee. Wevelgem had aanvallend te weinig wapens en bij 55-54 kwam thuisploeg Kortrijk voor het eerst op voorsprong. Ook daarna bleef Holstra het offensief zeer lastig hebben. Kortrijk liep 4 punten uit, maar de bezoekers sloegen terug. Bij 65-67 met nog 25″ op de chrono leek Wevelgem gewonnen spel te hebben. Een score van O’Brian Van Dam zorgde evenwel voor verlengingen (67-67). In die verlengingen liep Wevelgem via Vandenberghe meteen uit tot 67-72. Daarna vielen de bezoekers volledig stil en Kortrijk kon profiteren en besliste de partij van op de vrijworplijn.

Quarterstanden: 16-22, 33-40, 50-54, 67-67, 73-72.

Speelden: Vandenberghe 34, Persyn 0,Witdouck 0, Jonckheere 6, Velghe 11, Byttebier 11, Baert 2, Vanbecelaere 6, Mahieu 2 en Folens 0.