Holstra Wevelgem demonstreert op het veld van Panters Baasrode

BT Holstra Wevelgem is de nederlaag van afgelopen weekend tegen KBBC Oostkamp goed te boven gekomen.

Op het veld van middenmotor Panters Baasrode speelde het één van zijn beste wedstrijden van het seizoen en won het na een bijna perfecte wedstrijd met 57-87.

De bezoekers startten zeer sterk aan de partij. Via een alomtegenwoordige Byttebier (10 punten van de 20 in het eerste quarter) nam Wevelgem een vliegende start. De thuisploeg kon niet volgen en via 4-9 ging het naar 6-14 en 10-20 na 10 minuten. Holstra ging op zijn elan door en het schoot de thuisverdediging aan flarden. In de tweede periode scoorde Wevelgem maar liefst 5 driepunters. Vandenberghe (11 punten in het 2de quarter) lanceerde zijn team naar een 21-44 ruststand. Een prima defensieve en offensieve prestatie.

Heer en meester

Ook in de tweede helft bleef Holstra Wevelgem het tempo controleren. Aan de twee kanten van het veld was Wevelgem heer en meester. Een afwerkingspercentage van 53% waarvan 13/27 driepunters bracht de ploeg van coach Roels via 37-61 naar een 57-87 overwinning. De voorzichtig heroptredende Verbauwhede mocht de laatste 2 minuten van de wedstrijd opdraven en bedankte met nog 5 punten. Cadet Arne Persyn scoorde zijn eerste punten in derde nationale.

Quarterstanden: 10-20, 21-44, 37-61, 57-87. Speelden: Vandenberghe 16, Van De Keere 16, Lautrie 0, Folens 6, Verbauwhede 5, Velghe 12, Byttebier 19, Persyn 3, Vanbecelaere 4, Hanssens 6.