Holstra One blijft thuis ongeslagen en klopt leider Latem-De Pinte

Ondanks zware blessurelast blijft Holstra Wevelgem ook na gisterenavond ongeslagen in eigen zaal De Schelp. Tegen een compleet De Pinte werd winnen vooraf niet ingecalculeerd, maar thuisploeg Holstra speelde een heel knappe partij. Het publiek genoot met volle teugen.

Met onder meer tien punten van Vandenberghe wist Holstra de start volledig voor zijn rekening te nemen: 12-6. Maar een 0-11 volgde en deed de thuisploeg pijn (12-17). Het eerste quarter werd afgesloten bij een 18-20-stand. Het tweede quarter verliep duidelijk in het voordeel van de Vlassers, want na 29-35 boog Holstra de score om naar 43-40 aan de rust. Nicolas Hansens had met acht punten daarin een belangrijk aandeel. Na rust legde coach Roels het accent vooral op de verdediging en geen van beide ploegen kon nog afstand nemen. Een kloof van drie punten stond dan ook nog op het scorebord na dertig minuten: 56-53. Velghe en Van De Keere openden het laatste quarter met een driepunter en de kloof ging maximaal naar negen punten: 62-53. Holstra had moeite om de voorsprong te bewaren en de leiders kropen dichterbij: 64-59. In de laatste minuut werd de kloof verkleind tot twee punten (69-67), maar (opnieuw) Tom Van De Keere wist met een vier op vier van aan de vrijworplijn de punten in Wevelgem te houden: 73-67. (BW)