Hans Vanoosthuyze niet langer coach bij Knokke-Heist One

Op de foto zien we Hans Vanoosthuyze die dus niet langer de coach is van Knokke-Heist One. © (MD)
Redactie KW

Oud-speler Dries Aelter wordt met onmiddellijke ingang de nieuwe coach.

Onder Hans Vanoosthuyze beleefde de ploeg van de oostkust vorig jaar nog een verrassend goeie campagne. Hoewel dat niet verwacht werd, wist de coach de ploeg naar de hoogste provinciale reeks te loodsen.

Het behoud was de enige doelstelling dit seizoen, maar daarover bestaat momenteel allerminst zekerheid. De ploeg staat voorlaatste en heeft nog maar 3 van de 17 wedstrijden kunnen winnen. Van de resterende 9 wedstrijden, waaronder twee uitwedstrijden bij de rechtstreekse concurrenten, moet er dus nog een aantal gewonnen worden om de degradatie te ontlopen.

Frustraties

Het ontslag van Vanoosthuyze komt alsnog relatief onverwacht. “De spelersgroep roemde zijn coach omwille van de gevarieerde trainingen,” aldus voorzitter Dany Dedecker. “Door het uitblijven van sportieve resultaten dit seizoen, kwamen zowel bij de coach als bij de spelers de laatste weken steeds meer frustraties boven, waardoor de verstandhouding tussen de coach en spelers niet meer optimaal was. Het bestuur oordeelde dan ook dat er een onvoldoende basis was om de doelstelling van het behoud op deze manier te realiseren en greep in.”

Oud-speler

Voormalig speler Dries Aelter neemt met onmiddellijke ingang de coaching over. Hij was samen met Bruce Minne en Gunther De Pauw jarenlang de ruggengraat van de ploeg die zich handhaafde in eerste landelijke en de poort openbrak naar derde nationale. “Als speler was hij steeds een voorbeeld om voorop te gaan in de strijd en het bestuur hoopt dan ook dat hij wat van zijn strijdkracht kan overbrengen op de spelersgroep,” aldus nog de Knokse voorzitter.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier