Hans Dewispelaere stapt alweer op bij BBC Zwevezele

Hans Dewispelaere. © Foto Bart
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Nog voor de eerste opworp van het nieuwe basketbalseizoen stapt Hans Dewispelaere alweer op bij BBC Zwevezele One. Zijn ‘opvolger’ wordt wellicht zijn voorganger, Werner Rotsaert.

In april zei voorzitter Peter Casteleyn nog dat de eerste ploeg zou doorgaan met dezelfde spelers en coach, toen nog Werner Rotsaert. Een maand later viel te horen dat de samenwerking met Rotsaert in onderling overleg werd beëindigd. Zijn opvolger was Hans Dewispelaere.

Nu is ook die samenwerking stopgezet, bevestigt Casteleyn. En die tovert meteen een opvallende ‘opvolger’ uit zijn hoed: Werner Rotsaert, jawel. “Normaal keert Werner terug. Er zijn nooit problemen geweest met hem”, luidt het. De voorzitter wil voorts geen commentaar geven op de opmerkelijke trainerswissel.

BBC Zwevezele One is al het tweede team dat van plan was het seizoen aan te vatten met Dewispelaere, maar dat uiteindelijk niet zag doorgaan. Eerder had de coach een deal met Red Sharks Koekelare One, maar die viel in het water omdat het geplande project niet kon gerealiseerd worden door het vertrek van een aantal basisspelers. Daardoor mocht Filip Goddaert dan toch aanblijven bij Koekelare. Goddaert was nota bene de voorganger van Werner Rotsaert bij BBC Zwevezele One.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier