Guy Muya keert terug naar Telenet Oostende

Redactie KW

Guard Guy Muya (31, 1m93) heeft een contract van één seizoen getekend bij Oostende. Muya is geen onbekende voor Oostende. Enkele seizoenen terug deed hij al een geslaagde interim bij de kustploeg. Dat leverde hem daarna een contract in Spanje op.

“Telenet Oostende heeft vorig seizoen veel lof gekregen voor de kansen en het vertrouwen dat het gaf aan meerdere jonge Belgen in een verantwoordelijke en dikwijls spelbepalende rol”, merkt sportief manager Philip Debaere op. “Tijdens de lopende voorbereiding werden we echter vrij snel geconfronteerd met de keerzijde van deze bewuste transferpolitiek: namelijk dat indien één of meerdere belangrijke Belgische spelers uit onze kern geblesseerd geraken, ze niet kunnen vervangen worden. Ploegen waarvan de kern hoofdzakelijk uit buitenlandse spelers bestaa, hebben dit probleem veel minder of helemaal niet.”

“BCO nu beter gewapend”

“Onze huidige situatie, de blessures van Marnegrave, Salumu en Gillet, kunnen we niet opvangen in de Belgische competitie en in de Beker van België. Met Guy Muya als extra Belgische rotatie erbij zijn we hiervoor wel beter gewapend aangezien hij kan ingezet worden op de posities 1, 2 en 3. Guy is trouwens een speler die reeds voor coach Gjergja speelde en volledig past in zijn spelstijl.”

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier