Gistel Oostende stunt bij BM Waregem

Brecht Guillemyn troeft hier Thibault Vanderhaegen af. © ELD

In de eerste wedstrijd van de kwartfinale in de play-offs zorgde Gistel Oostende voor een verrassing van formaat door Waregem in eigen huis zijn eerste nederlaag van het seizoen aan te smeren. Het werd 68-87.

KBGO begon zonder complexen aan de partij. Demirtas opende de score. Tot 10-10 hield Waregem gelijke tred met de kustjongens maar via Tim Lambrecht ging het naar 12-20. Een driepunter van Thomas Foucart bracht de thuisploeg terug in de race na 10 minuten, 15-20. Een gretig Duva ging ook in de tweede periode op zijn elan door en onder impuls van Roby Rogiers bedroeg de bonus 13 punten aan de rust, 31-44. De bezoekers kwamen het best uit de kleedkamer en in enkele minuten tijd bedroeg hun voorsprong 20 punten, 31-51. Sami Demirtas zette de maximale voorsprong van 29 punten na 4.30 spelen op het bord, 31-60. In de slotperiode leek BM de handdoek te gooien maar niets was minder waar. Onder impuls van Brecht Guillemyn kwam het terug tot op 11 punten met nog 4 minuten op de klok, 64-75. De jonge garde van coach Sam Rotsaert was echter niet van slag en diepte zijn voorsprong terug uit tot maximaal 21 punten. Stan Naudts mocht de eindscore op het bord zetten, 68-89. Zondag volg de terugwedstrijd.