Gino Defraeye van BBC Izegem stopt na dit seizoen met coachen

© VDB
Redactie KW

Gino Defraeye is aan zijn zesde seizoen als coach bezig bij tweedelandelijker BBC Spie Izegem One, maar in april zegt hij zijn basketbalcarrière na 36 jaar vaarwel.

BBC Spie Izegem One kwam dit jaar als promovendus in tweede landelijke terecht en beleeft een waar topseizoen. Ze verrasten vriend en vijand en staan al het hele seizoen mee aan de top van de klassering, op enkele wedstrijden achterstand van de ongenaakbare leider Racing Brugge.

Defraeye had een lange spelerscarrière van dertig jaar en was de voorbije zes jaar als coach actief. Hij liet op nieuwjaarsdag weten dat hij er na dit seizoen mee ophoudt, niet alleen bij Izegem, maar volledig als coach. Dit weekend speelt Defraeye met Izegem trouwens tegen BC Kortrijk Sport Two, de ploeg waar hij coach was vooraleer hij naar Izegem trok. “Ik hoop dat wij een tweede ronde kunnen spelen zoals de heenronde“, vertelt Defraeye. “En dat we ergens in de top vijf weten te eindigen. Dan zou ons seizoen meer dan geslaagd en beter dan verwacht zijn. Voor mij persoonlijk kan ik spreken van een prachtig seizoen tot dusver, we hebben topploegen in de reeks het vuur aan de schenen kunnen leggen en ik hoop dit in de terugronde ook te doen om zo een mooi einde te breien aan mijn loopbaan.”

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier