Gillet stuwt sterk BC Oostende naar zege in topper

© BELGA
Redactie KW

Ook in Neder-over-Heembeek heeft BC Telenet Oostende een overwinning behaald. Door de 53-58 winst tegen Brussels versterken de titelverdedigers hun koppositie.

Met een lay-up opende Kesteloot de score maar in een verdedigend strak openingskwart kroop de score via 6-2 naar 9-6. Brussels had 4 op 15 aanvallen goed afgerond, Oostende 3 op 10. Vijf Brusselse en zes Oostendse balverliezen benadrukten de slordigheden in de tien aanvangsminuten.

Gillet stuwt sterk BC Oostende naar zege in topper
© BELGA

In het tweede kwart duwden Boukichou en Walden met een 0-8 van 17-17 naar 17-25. Daarvan bleven aan de rust nog drie punten over: 22-25. Na de rust verdubbelde Oostende richting het halfuur: 36-42. Aanvankelijk bedroeg de kloof zelfs elf eenheden: 22-33. De hoofdstedelingen poogden tevergeefs dat kloofje te dichten. Ze wonnen het vierde matchdeel met één punt (17-16) maar verloren de match met 53-58.

Gillet stuwt sterk BC Oostende naar zege in topper
© BELGA

Pierre-Antoine Gillet was met 8 punten en 9 rebounds de uitblinker van deze zege waarmee BC Telenet Oostende zijn koppositie versterkt. Boukichou (11 punten) en Walden (12 punten) zijn de Oostendse topschutters in deze topper.

(PR – foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier