Gianni Clarysse (U16 K-BT Kortrijk): “Kijken naar progressie”

Gianni Clarysse. (Foto SJK) © Santy Johan
Redactie KW

Als ex-speler van Moorsele wou Gianni Clarysse de stap naar landelijke zetten. Hij overwoog Wevelgem, Roeselare en Kortrijk en koos voor K-BTK omwille van het sportieve niveau.

“Verschillende mensen, onder wie mijn coach bij Moorsele, raadden me aan om landelijk te gaan spelen”, vertelt Gianni, die de richting Latijn volgt aan het Klein Seminarie in Roeselare. “Bij elke club ging ik trainen, maar Kortrijk vond ik de beste keuze. In de eerste matchen had ik het wel lastig, omdat ik wat laat aan de conditieopbouw was begonnen. Maar die achterstand is nu grotendeels weggewerkt.”

“Het niveau ligt iets hoger dan verwacht, maar we groeien als groep. Tegen Vilvoorde en Zwijndrecht hadden we het moeilijk, maar die jongens waren veel atletischer. We merken dat het team al beter op elkaar is ingespeeld in vergelijking met september. Door onze relatief goede resultaten in de eerste ronde zitten we straks in een reeks met de Giants, Oxaco, Gembo, Sijsele en Racing Brugge. De coach schat dat we vierde kunnen eindigen, maar verwacht dat we ook tegen de sterkste ploegen voluit gaan. Het resultaat is daarin niet zo belangrijk, wel het feit dat we progressie boeken.” (SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier