Gevonden in onze archiefkast: deze mooie groepsfoto uit de jaren '60

15/01/16 om 12:52 - Bijgewerkt om 12:52

Op de foto, bevestigd op een houten frame van zo'n 40 bij 20 centimeter, zien we een groep vierende sporters. Intussen is ook duidelijk om wie het gaat en waar de foto werd genomen.

Gevonden in onze archiefkast: deze mooie groepsfoto uit de jaren '60

Vorige week stootten we op de redactie op een mooie groepsfoto uit lang vervlogen tijden. Onder de collega's was er niet meteen iemand die het beeld nog kon thuiswijzen, al leek het zich wel in basketkringen af te spelen. Medewerker Karel Cambien bracht echter meer opheldering. "De foto werd gemaakt naar aanleiding van een overwinning in de scholencompetitie van de Kardinaalsbeker", weet hij. "Dat moet ergens midden de jaren '60 geweest zijn."

De winnaars in kwestie komen uit het Sint-Amandscollege - tegenwoordig Guldensporencollege - in Kortrijk en Harelbeke. "We zien onder andere Jean-Marie Lapeire, directeur Jan Vantieghem van het Sint-Amandscollege, Claude Delporte, Ronny Desmet, Jacques Desmet (vader van Ronny), Jan Denoulet, Dirk Thurman, Guido Blomme, Paul Vanhaverbeke, Filip Bekaert en priester-leraar Jan Carreer", geeft Karel Cambien ons ook nog mee.

Over meegeven gesproken: als we iemand van de hierboven vernoemde personen, of iemand van de school in kwestie, kunnen plezieren met dit kleinood, laat het ons gerust weten...

(FJA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!