Gehavend Oostende lijdt nederlaag in Gravelines

Oostende, dat aantrad met een noodploeg van zeven spelers aangevuld met drie jongeren uit de basketschool, heeft het in de halve finale tegen Gravelines op het tornooi van de Noord-Fransen niet gehaald.

Prince zorgde meteen voor een vroege voorsprong maar door foutenlast moest coach Gjergja al snel met Hemeleers en Rogiers gaan roteren. Gravelines nam snel de leiding over: 18-12. Wikinson en vooral de driemaal driepunterende Ponitka beperkten de schade aan de rust tot 41-32.

Meteen na de rust zorgde Mihailovic voor de nodige punch en punten (48-42). Omdat Gravelines telkens weer de uitgespeelde driepunters kon afwerken, bleef de kloof bestaan. Dankzij een knap verdedigingsmoment en de efficiënte afwerking van Prince en Mihailovic naderde Oostende tot 66-64 stand op twee minuten voor het einde. De refs vergaten daarna enkele Franse fouten te fluiten zodat de gelijkmaker niet volgde. Met acht vrijworpen op rij legde Gravelines de 75-66-zege vast. Bij Oostende waren Djordjevic, Gillet, Marnegrave en Salumu niet speelklaar.

De Oostendse punten: Berggren 5, Serron 7, Echenique 5, Prince 15, Hemeleers 0, Wilkinson 7, Rogiers 0, Williams 0, Ponitka 13, Mihailovic 17.