Gehandicapt Oostkamp verliest van Boechout

Simon Buysse was ziekjes. © VDB
Redactie KW

Een vier op vier zat er niet in voor Oostkamp. Bij vice-leider Oxaco Boechout werd het 78-63. Coach Minne noemde de nederlaag verdiend maar eervol: “We misten enkele key players en geloofden te weinig in onze kansen.”

Na het uitvallen van Renzy Berquin viel de blessure van Pieter Maelegheer dubbel zwaar. “Ook hij is voor langere tijd out. Maar dat is nog niet alles. Ook Cedric Berquin blijft op de sukkel en is niet topfit en tot overmaat van ramp verscheen Simon Buysse ziekjes aan de opworp”, klaagt coach Minne. “Daardoor wordt onze kern wel heel erg smal en de jongens verloren al vooraf hun geloof in een goede afloop.”

Gemiste stunt

Het gevoel dat een stunt mogelijk was haalde het net van de ontgoocheling: “We misten inderdaad heel wat scorend vermogen, maar de spelers geloofden er van tevoren al te weinig in. Daardoor ontbrak de nodige gretigheid.”

Ook Oxaco had geen superdag, maar het nam wel meteen het voortouw. Aan de rust (33-26) was voor Oostkamp nog niets verloren en bij het ingaan van het slotquarter stond 55-46 op het bord. Daarna verloren de Merels alle controle. Er volgde een bombardement van driepunters en de bezoekers incasseerden een 13-4. Game over.

“Al bij al is dit een aanvaardbaar resultaat bij de tweede uit de rangschikking”, aldus ploegafgevaardigde Philip Meulebrouck. “Mits geloof in eigen kunnen, zat er misschien meer in vandaag …”

Quarterstanden: 18-11/33-26/55-46/78-63.

Speelden: SERCU, BUYSSE 12, DE MEULEMEESTER 16, C. BERQUIN 8, SCHEIRS 14, Vande Walle 13, De Boysere, Veldeman.

(MD)