Geen play-offs voor KBGO na nederlaag in Antwerpen

KB Gistel Oostende verloor op de slotspeeldag van de Top Division One op bezoek bij Port of Antwerp Giants Two. Het werd 103-99 na één verlenging.

Rogiers, vorig seizoen nog actief in Oostende, duwde de thuisploeg naar een 9-4-voorsprong. Lambrecht en Kotrulja brachten KBGO weer op voorsprong (17-22). KBGO bleef op voorsprong, maar raakte nooit verder weg dan acht punten. Op slag van rust milderde de thuisploeg nog wat (37-40).

In zeven minuten tijd stelden de Giants helemaal order op zaken en leken ze op weg naar een gemakkelijke zege (60-46). De Oostendse invallers hielden de kloof speelbaar op het einde van het derde kwart (64-55). Op een minuut van het einde leek de wedstrijd binnen voor Antwerpen (83-76), maar met bommen van Kotrulja, Lambrecht en Baptista kwam KBGO helemaal terug (89-89) en dwong het verlengingen af. Op 50 seconden van het einde van die extra tijd sloegen de Giants de definitieve kloof via een tip-in van Van de Broeck.

Daarmee eindigt het seizoen van KBGO in de reguliere competitie. Door de overwinning van Melsele bij Ninane moest KBGO eigenlijk met 25 punten verschil deze wedstrijd winnen om nog aan de play-offs te kunnen deelnemen. De Giants gaan wel naar de eindronde. KBGO en Melsele zijn uitgeschakeld, maar blijven wel uit de gevarenzone van de play-downs.