“Geen paniek toen Limburg tot op een puntje naderde”

© BELGA
Redactie KW

Voor BC Oostende is dit de tiende trofee op een rij: vijf titels en nu ook vijf opeenvolgende Bekers van België. Sportief directeur Philip Debaere mocht dus al voor de tiende keer op rij mee het podium op.

“We begonnen uitstekend en Limburg United had het niet onder de markt tegen ons”, vertelde Philip Debaere toen hij van het podium kwam. “In het tweede quarter schakelden ze over op meer gevechtsbasket en daar hadden we het best lastig mee voor twee quarters. Neen, er was geen paniek toen ze tot een puntje naderden, daarvoor was het te vroeg. Maar we vonden gelukkig een antwoord op hun manier van spelen. In het vierde kwart (dat met een 0-10-tussenspurt voor BCO begon, red.) spurtten we weg. Een pluim voor onze coach die door een tactische ingreep de Limburgers definitief aan het wankelen bracht. Met Corey Walden en Dusan Djordjevic samen op het veld had Limburg United het lastig en plots was de kloof gemaakt.”

“Ja, dit is de vijfde beker op rij. Mooi hé. Of het tijd wordt voor een Europese beker? Laat ons maar eerste onze voorsprong van negen punten verdedigen woensdag in Pau. Daarna zien we wel weer verder.”

(OVG – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier