Geen Europese finale voor Telenet Oostende

06/04/17 om 07:19 - Bijgewerkt om 07:18

Na een nederlaag met overdreven 83-65-cijfers in Chalon-sur-Saône speelt Oostende niet de finale van de FIBA Europe Cup. Na het halfuur duwden de fysieke Bourgondiërs door.

Geen Europese finale voor Telenet Oostende

Voor BCO eindigt het sprookje in de halve finale. © VDB

Beide teams hielden mekaar aanvankelijk in evenwicht. Toch plaatsten de Fransen zich nog in het eerste quarter virtueel voor de finale. Het tiende punt van Clark resulteerde na 8'05" in 25-19-cijfers en coach Gjergja nam zijn eerste time-out. Oostende hield het hoofd koel. Vanuit een moeilijke actie scoorde een beresterke Katic (17 punten, 7 rebounds, 6 uitgelokte fouten) 29-26 maar de eerste korf, op de buzzer, van Roberson wiste na één quarter de bonus van de heenmatch opnieuw uit: 31-26. De defensieve vijzen stonden scherper bij beide teams in het tweede quarter. Bovendien smeerde Katic een tweede fout aan motor Clark aan. Snelheid verdween uit het Franse spel. Na een steal op eigen helft gaf Djordjevic een assist aan Walden, die Oostende 35-36 voorop bracht. Aan de rust had de thuisploeg wel een virtueel plaatsje in de finale, want het was 44-38.

Met opgeheven hoofd

Chalon verhoogde de maximale voorsprong aan 46-38 naar acht punten. Katic (twee tweepunters), Gillet (bom) en Newbill (twee vrijworpen) antwoordden naar 48-47. Roberson (bom) en Harris (dunk na steal) kletsten opnieuw 53-47-cijfers op het bord. Time-out bij Oostende. En weerom dropte Gillet een bom: 53-50. Maar Chalon stond hot: 61-50 iets voor het halfuur. Na vier minuten in het vierde quarter hadden beide teams elk slechts vier puntjes aan hun productie toegevoegd: 65-56. Vier vrijworpen en een tweepunter van Clark joegen het verschil naar vijftien eenheden: 71-56 na 35'54". Weg was het finaleticket. Maar Oostende verlaat het Europese toneel na een knappe campagne met opgeheven hoofd.

(PR)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!