Geen achtste finales van Eurocup voor Telenet Oostende

Het Litouwse Lietuvos Rytas Vilnius was duidelijk een maatje te sterk: een 111-83-overwinning.

Alleen in de tweede minuut proefde Oostende via Salumu even van een 4-5-voorsprong. Met een 6-0-antwoord zetten de Litouwers meteen een rush naar de zege in. Nog voor de vijfde minuut verstreken was, haalde coach Gjergja het duo Salumu-Wilkinson wegens twee fouten naar de bank. De kloof van Vilnius nam steeds toe: tien punten bij 17-7, twintig punten bij 38-18 en in de vijftiende minuut zelfs al vijfentwintig eenheden: 45-20. De thuisploeg had inmiddels ook al zijn driepuntwapen gevonden. Met twee bommen van Wilkinson en één driepunter van Serron knabbelde Oostende toch een beetje aan die achterstand: 54-36.

De eerste helft telde 101 punten. Meer opmerkelijk is dat de Oostendse defensie halverwege deze do-or-die-match match 61 punten had geslikt. Zelden meegemaakt.

Wilkinson, Prince, Berggren, Djordjevic en Salumu pakten het derde kwart meteen heel geïnspireerd aan. Ze naderden tot 68-54. Iets later haalden Baron en zijn maats het verschroeiend driepuntwapen weer uit de kast.