Filip Goddaert (Red Sharks Koekelare) start seizoen met ambities

"Het is een zeer goede zaak geweest dat we verder in eerste provinciale kunnen evolueren", stelt trainer Filip Goddaert. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

The Reds Sharks Koekelare moesten eind vorig seizoen normaal degraderen naar tweede provinciale, maar enkele weken na de competitie kwam het verlossende nieuws dat de formatie van trainer Filip Goddaert toch in eerste mocht blijven.

Doordat het nieuws over een verlengd verblijf in eerste provinciale vrij snel volgde, kon de ploeg van vorig seizoen haast volledig behouden blijven. “Het is een zeer goede zaak geweest dat we verder in eerste provinciale kunnen evolueren”, vertelt coach Filip Goddaert.

“Daardoor konden we de kern van vorig seizoen behouden en versterken. Enkel Wouter Hendryckx, die naar KB Oostende Bredene trok, en Yoni Broucke, die stopte, verlieten de club. Toch blijft het moeilijk om extra spelers aan te trekken. Veel ploegen uit de omgeving bieden teams op diverse niveaus aan, waardoor spelers eerder geneigd zijn om dicht bij huis te blijven spelen. Met de ervaring van Onema, de werkkracht van Bernaert en de centimeters van Geldof uit onze eigen Two-ploeg hebben we zeker de nodige versterking in huis gehaald.”

Positieve evolutie

Goddaert begint met de nodige ambities aan het nieuwe seizoen. “Vorig jaar toonde de terugronde al een zeer positieve evolutie. Alles spelers hebben aan de nodige maturiteit gewonnen en we zijn vastbesloten om een trapje hoger te eindigen. Voor het eerst sinds lange tijd hoop ik om geen degradatiezorgen te hebben, maar om echt over een evolutie te spreken, moeten we de middenmoot halen. De generatie spelers die nu in Koekelare speelt, moet dit seizoen echt doorbreken. Als we gespaard blijven van blessures en met een maximale aanwezigheidsgraad kunnen we zeker verrassen”, besluit de trainer. (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier