Emma Meesseman wint eerste oefenmatch met Washington

Emma Meesseman uit Ieper, hier op archiefbeeld, speelt momenteel in de Womens NBA in Amerika. © EF
Redactie KW

De Ieperse basketbalspeelster Emma Meesseman heeft zaterdag met haar Washington Mystics de eerste wedstrijd van de voorbereiding op de WNBA, het kampioenschap voor professionele basketvrouwen in Noord-Amerika, gewonnen.

In het KFC Yum! Center in Louisville versloegen de Washington Mystics de vrouwen van Atlanta Dream met 79-55.

Het Ieperse basketbaltalent startte in de basis bij de ‘Mystics’. De 22-jarige forward van 1m92 stond 19 minuten op het terrein en liet 6 punten, 7 rebounds en 2 intercepties optekenen. De Europese belofte van 2011 begint aan haar derde seizoen bij Washington, dat vorig seizoen uitgeschakeld werd in de halve finales van de play-offs (Eastern Conference).

De Washington Mystics werken tegen de Minnesota Lynx (27 mei) en Indiana Fever (29 mei) nog twee voorbereidende wedstrijden af. Op 5 juni staat de eerste wedstrijd van het WNBA-kampioenschap op het programma, Washington trekt dan naar Connecticut. De reguliere competitie eindigt op 13 september. Nadien moeten de play-offs over de titel beslissen.

Na het Amerikaanse seizoen, keert Meesseman terug naar Spartak Moskou, de Russische club waarbij ze onder contract ligt.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier