Emma Meesseman voorlopig de beste speelster van het EK

23/06/17 om 10:05 - Bijgewerkt om 10:03

Met hun stek in de halve finales zijn de Belgian Cats de revelatie van het Europees kampioenschap damesbasket. Emma Meesseman is voorlopig de beste speelster van het EK.

Emma Meesseman voorlopig de beste speelster van het EK

© BELGA

U moet geen basketkenner zijn om te zien dat Emma Meesseman superbelangrijk voor de nationale ploeg is. Basket is overigens een sport van statistieken en de stats van 'ons' Emma zijn indrukwekkend. Zij krijgt een gemiddelde computerevaluatie van 25,5 na de vier matchen en dat is ronduit indrukwekkend. Zo'n puntenaantal komt wel vaker voor bij de uitblinker van een match. Maar vier matchen na elkaar? Straf hoor!

De indexevaluatie houdt objectieve parameters bij: gemaakte punten tellen mee, net als rebounds, uitgelokte fouten, steals, blockshots en assists. Er worden punten afgetrokken voor onder meer balverliezen en fouten. Tegen Italië haalde Emma een indrukwekkend score van 43 overigens door onder meer 28 punten, 11 rebounds en 5 blockshots.

(OVG)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!