Emma Meesseman schakelt Ann Wauters uit in kwartfinales van Euroleague basketbal

© BELGA
Redactie KW

Het Russische Ekaterinburg, met de Ieperse Emma Meesseman, heeft woensdag in de kwartfinales van de Euroleague basketbal voor vrouwenteams voor eigen publiek de belle met 86-66 gewonnen van het Turkse Galatasaray en Ann Wauters uit Bellegem.

Beide ploegen hadden in de kwartfinales elk hun thuiswedstrijd gewonnen. De belle van woensdag zou beslissen welk team het laatste ticket zou veroveren voor de Final Four, naast het Turkse Fenerbahce, de Tsjechische titelverdediger USK Praag en het Russische Orenburg.

Bij Ekaterinburg, de runner-up van vorig jaar, kreeg Emma Meesseman 17 minuten. Daarin lukte ze 4 punten (2/5 2pts), 5 rebounds en 3 assists. Ann Wauters, die sinds vorige maand aantreedt voor Galatasaray, realiseerde 12 punten (5/6 2 pts, 2/2 vrijworpen) en 3 rebounds.

De Final Four gaat van 15 tot 17 april door bij één van de vier deelnemers. In de halve finales kijkt USK Praag Ekaterinburg in de ogen, een heruitgave van de finale van vorig jaar. Fenerbahce neemt het op tegen Orenburg.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier