Emma Meesseman en Ann Wauters maken zich op voor Final Four

Vorig jaar eindigde het team van Emma Meesseman derde. © a-BELGA
Redactie KW

Van vrijdag tot zondag staat in Sopron de Final Four van de Euroleague basketbal bij de vrouwen op de agenda. Twee Belgen zullen in Hongarije op het parket verschijnen. Emma Meesseman, die voor de derde keer in de eindfase staat, toont zich ambitieus met het Russische Jekaterinaburg. Ann Wauters, die de kleuren van het Turkse Yakin Dogü verdedigt, is bij haar twaalfde deelname echter onzeker met een knieblessure.

Naast Jekaterinaburg en Yakin Dogü staan ook thuisploeg Sopron en de Russische titelverdediger Dinamo Koersk in de Final Four. Koersk treft vrijdag (17 uur) in de halve finales in een Russisch onderonsje Jekaterinaburg. Later op de avond (20 uur) kijken Yakin Dogü en Sopron elkaar in de ogen. De wedstrijd om de derde plaats en finale volgen zondag.

Meesseman werkte de twee voorgaande edities af met Jekaterinaburg. Vorig jaar eindigde het team van de 24-jarige West-Vlaamse als derde, in 2016 ging ze met de eindzege aan de haal. Deze jaargang kan Meesseman in de EuroLeague een gemiddelde van 13,1 punten, 4,9 rebounds en 1,6 assists voorleggen.

“De halve finale tegen Koersk is al een finale avant la lettre”, blikt de Belgian Cat vooruit. “Koersk is volgens mij de favoriet, al hebben we in de competitie onze laatste partij tegen het team gewonnen. Ik voel me, zowel op mentaal en fysiek gebied, klaar. Mijn seizoen verloopt prima en ik heb een belangrijke rol in de ploeg. We focussen nu op de halve finale, maar hopen natuurlijk de eindstrijd te bereiken. Hopelijk raakt Ann fit voor de Final Four. Het zou heel cool zijn om tegen haar in de finale te spelen.”

Wauters schreef het toernooi in het verleden al vier keer op haar naam. In 2002 en 2004 won ze met Valenciennes, in 2005 met Samara en in 2012 met Valencia. Voor komend weekend staat er echter een groot vraagteken achter de naam van de 37-jarige Belgische, die eind december nog onder het mes ging aan de meniscus. Wauters zal allicht enkel in de hoogste nood in actie komen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier