Emma Meesseman en andere Belgian cats van de partij voor G-Basket in Kortrijk

Redactie KW

“We zijn hier vandaag om het basketbal te promoten op alle niveaus”, klonk het.

Het ‘Unified Basketball With Belgian Cats’ tijdens het X-mas Tournament in sporthal Lange Munte kon vrijdagmiddag rekenen op de aanwezigheid van Belgian Cat Emma Meesseman en bondscoach Philippe Mestdagh .

Ook Silke Storme (Dynamite Deerlijk) en Karen Hendrickx (BBC Willebroek) waren van de partij. “Toen met mij de vraag stelde om hieraan mee te werken moest ik geen moment twijfelen,” zegt bondscoach bij de Belgian Cats Philip Mestdagh. “G-basket zit duidelijk in de lift. Ook gisteren in Geel was een soortgelijk initiatief en eveneens een groot succes. De eerste club in België werd in 1999 onder de doopvont gehouden en ondertussen volgden heel wat clubs dit voorbeeld. We zijn hier vandaag om het basketbal te promoten op alle niveaus. Hoe meer mensen er hierbij betrokken geraken hoe beter voor deze sport,” klinkt het.

Emma Meesseman en andere Belgian cats van de partij voor G-Basket in Kortrijk

Ook Emma Meesseman was bijzonder opgetogen met dit initiatief. “Het is met heel veel plezier dat ik hier een partijtje basket kom spelen met deze mensen. Voor hen is het heel leuk en het toont aan dat er eigenlijk niet veel verschil is tussen ons. Ik ben bijzonder blij dat de interesse in de G-sport alsmaar groter word. Ikzelf kamp ook met een gehoorbeperking en ben vereerd hier aanwezig te mogen zijn.”

Voor Laurence Demets (28) was dit een absolute hoogdag. “Het was heel leuk om tegen Emma te spelen,” glundert de Zwevegemse. Ik begon tweejaar geleden met basketbal bij Kortrijk Sport CB. Ik leerde het spelletje eigenlijk van mijn broer die bij ZwevegemDeerlijk actief is. We staan wekelijks tweekeer op het oefenveld en nemen wel eens deel aan een tornooi. Het gaat al heel goed ondertussen. Ik slaagde er al in om enkele driepunters binnen te knallen. Ik hoop dat dit initiatief zich nog zal herhalen.”

(EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier