Einde bekerverhaal voor BT Holstra Wevelgem

De Sint-Niklase Condors waren een klasse te sterk.

Holstra Wevelgem is er gisterenavond niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de halve finale van de Beker van Vlaanderen. De thuisploeg hield 15 minuten lang gelijke tred met tweedeklasser St-Niklaas (30-29), maar moest na het geblesseerd uitvallen van Kévin Lautrie de wet van de sterkste ondergaan.

De bezoekers konden de voorgift (+5) meteen uitvegen: 6-7. Nadien vond Wevelgem wel het goeie ritme. Offensief werd vlot gescoord, maar defensief was de thuisploeg allerminst bij de les. Na 10 minuten aanvallend basketbal stond het 26-23. Ook in de eerste minuten van het tweede quarter bleef Wevelgem het de Waaslanders zeer moeilijk maken: 30-29. Net daarna sloeg echter het noodlot toe. Na een hard contact ging Lautrie tegen de grond. Een nieuwe schouderblessure voor de goed spelende juniorspeler was meteen de diagnose. Holstra was van slag en St-Niklaas profiteerde optimaal: 40-50 bij de rust. In de derde periode ging het van kwaad naar erger. Defensief werd zeer zwak gepresteerd en de ploeg van coach Tom Poppe werd niets in de weg gelegd: 58-78 na 30′. In de laatste periode toonde Wevelgem terug wat trots. De bezoekers bedreigen zat er niet meer in. St-Niklaas won oververdiend met 72-98. Opmerkelijk: de tweedeklasser kreeg slechts 12 fouten achter hun naam in de volledige wedstrijd. Voor Wevelgem wordt het nu wel heel lastig: van de kern van 9 spelers zijn momenteel 3 spelers out. De rotatiemogelijkheden worden zo nog beperkter voor coach Tom Roels.

(BW/Foto BV)

Holstra: Vandenberghe 18, Van De Keere 9, Lautrie 2, Folens 3, Jonchkeere 0, Velghe 10, Byttebier 14, Vanwynsberghe 0, Vanbecelaere 0 en Hanssens 10.