Eerste dag Beker van West-Vlaanderen voor de jeugd

De finale bij de U18 tussen BC Oostende en Kortrijk Sport. © ELD
Redactie KW

Zaterdag werden vier finales in het teken van de Beker van West-Vlaanderen afgewerkt. De U12 van Melco Ieper, U16 van DS Waregem en de U14 en U18 van BC Oostende trokken in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk aan het langste eind.

De U12 van K-Basketteam en Melco Ieper beten de spits af om 9 uur. Het werd een partij waarin het lange tijd alle kanten uit kon. Ieper ging de rust in met een bonus van acht punten (23-31). Na de rust verdedigde Melco zijn voorsprong met succes. Het werd een verdiende 46-55 overwinning voor de jongens van coach Pedro Decrock.

Tweede partij van de dag werd K-Basketteam Kortrijk tegen de meisjes van DS Waregem. In de openingsperiode kon BTK het Waregemse tempo nog enigszins volgen, maar daarna bouwden de meisjes van coach Tanja Popivoda hun voorsprong stelselmatig uit in een geladen partij. Na de rust stond de ruime twintiger al vlug op het bord, maar in de slotfase milderden de Kortrijkse meisjes nog tot 69-55. Verdiende zege voor DS, dat op 21 mei strijdt voor de Belgische titel tegen de Liège Panthers.

Om 13 uur volgde de partij bij de U18 tussen BC Oostende en BC Kortrijk Sport. De kustjongens waren torenhoog favoriet vooraf. Het draaide even anders uit. Kortrijk bleek een taaie klant voor de kustjongens. Tot in de slotseconde bleven beide teams in elkaars buurt. Oostende haalde het uiteindelijk met 89-86 na een heerlijke partij.

Bij de U14 jongens keken BC Oostende en Bent Merkschoenen Waregem elkaar in de ogen. Het werd al vlug duidelijk dat Waregem een maatje te klein zou zijn. De twintiger stond aan de rust al op het bord. De jongens van coach Stijn Duyck vochten zich na de rust terug in de partij, maar de kustboys bouwden op hun beurt de voorsprong terug uit. Het werd uiteindelijk 52-71.

(ELD – foto ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier