Een bekerfinale is voor BC Oostende routine geworden

BC Oostende viert © BELGA
Olivier Volckaert

BC Oostende schreef zaterdag andermaal Belgische basketgeschiedenis door als eerste basketclub vier Bekers van België op rij te winnen. Antwerp Giants was gewoon een maatje te klein.

Op geen enkel moment maakten de Giants zaterdagavond aanspraak op de zege tegen Oostende. BC Oostende startte furieus met een 4-13-start en zelfs twee technische fouten konden de Giants nooit meer op gelijke hoogte brengen. De Antwerpenaren werden zelfs beperkt tot 52 punten en dat zegt iets over de verdedigende sterkte van dit Oostende. Slechts twee keer scoorde een ploeg minder punten in de Belgische bekerfinale dan Antwerp Giants (Charleroi-Luik in 2009 werd 63-51 en Royal IV-Oxaco Tornado in 1968 werd 75-51).

Kapitein Dusan Djordjevic haalde het direct na de match zelf aan. “Onze ervaring gaf de doorslag.” Inderdaad, BC Oostende is al vier bekerfinales op rij ongeslagen, de kustploeg weet van wanten in dit soort speciale matchen. Vergeet ook niet dat Oostende al heel wat jaren met dezelfde kern speelt. Voor onder meer Dusan Djordjevic, Khalid Boukichou, Jean Salumu, Quentin Serron en Dario Gjergja is het de vierde beker op rij, voor Pierre-Antoine Gillet en Niels Marnegrave de derde.

Ervaring of routine ? Het is maar hoe je het bekijkt. Want ik kan me niet van de indruk ontdoen dat winnen went. Ook bij de fans. Antwerp Giants had zaterdagavond bijna het dubbel zoveel supporters mee naar rocktempel Vorst Nationaal. Ja, voor hen is een bekerfinale iets speciaals, voor BC Oostende is het ergens een routine geworden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier