Dynamite Deerlijk zonder moeite voorbij DBC Houthalen

Tesse Kapenga wordt hier foutief afgestopt. Vanop de vrijworplijn zette ze de eindstand vast. © ELD

In Top Division Women 1 nam Dynamite Deerlijk vlot de maat van DBC Houthalen. Het werd 73-55.

Deerlijk, zonder de geblesseerde Silke Storme, begon verschroeiend aan de partij, 17-5. Houthalen hapte naar adem en ging de tweede periode in met 10 punten in het krijt, 21-11. Twee bommen van Britt Pussig brachten de bezoekers echter volledig terug in deel twee. Jaleeza Maes (17 punten in de eerste helft) bleef een gesel voor de thuisverdediging onder de borden. Ze kon echter niet voorkomen dat Deerlijk terug afstand nam tegen de rust aan, 48-36.

Na de koffie drukte de thuisploeg de gashendel volledig open en via Phebe Raman stond de twintiger na ruim drie minuten spelen op het bord, 56-36. Driepunters van Foucart en Bauters zetten de maximale voorsprong van 27 punten neer. In een overbodig slotquarter gaf coach Benny Mertens nog speelgelegenheid aan youngsters Lonne Bulckaen en Tesse Kapenga. Tesse liet vanop de vrijworplijn het laatste Deerlijks punt aantekenen. Eenvoudige zege voor Deerlijk, dat zo goed als zeker zevende wordt in de eindafrekening. Een duel tegen DS Waregem in de eerste ronde van de play-offs komt steeds dichterbij.