Dynamite Deerlijk verliest van Sint-Katelijne-Waver

Nele Poffyn kon ondanks 17 punten het tij niet keren voor Dynamite Deerlijk. © EL

In de Top Division Women 1 was Dynamite Deerlijk niet opgewassen tegen Sint-Katelijne-Waver. Het werd 56-71.

Deerlijk was al meteen op achtervolgen aangewezen na twee bommen op rij, 0-6. Toch was het niet aangeslagen en kwam na ruim zeven minuten spelen voor het eerst op voorsprong via Nele Poffyn, 13-11. Via Billie en Becky Massey (vorig jaar nog bij KBOB) plaatsten de bezoekers een tussenspurt van 0-10. 13-21 na 10 minuten. SKW ging op zijn elan door en zag zijn bonus groeien tot 17 punten aan de rust, 21-38.

Amper twintig seconden in de tweede helft stond de twintiger op het bord, 21-41. Waver bleef het trefzekerst vanop afstand waardoor de kloof aandikte tot 25 punten met nog 15 minuten op de klok. Lien Delmulle bracht bij het ingaan van de slotperiode Deerlijk terug tot op 18 punten met een driepunter, 42-60. Het vuur wakkerde nog even aan bij een 45-60 tussenstand maar alle hoop werd al even vlug terug de kop ingedrukt met twee bommen op rij. De veer was gebroken bij de thuisploeg. Phebe Raman mocht de 56-71 eindstand op het bord zetten.

Quarterstanden: 13-21/21-38/42-60/56-71

Speelden: Poffyn 17, Bauters, Storme 6, Degels 3, Delmulle 3, Capoen 5, Raman 2, Snauwaert 4, Lemmens 9, Naessens 4, Foucart 3.